torsdag 5 februari 2009

Kärnkraftskampen ska ha cred

Maud sa för några år sedan att Centerpartiets kärnkraftsmotstånd ju inte leder någon vart i kampen för miljön och i själva kampen mot kärnkraften. Hon menade då vi typ stod tjurskalliga med armarna i kors och blängde på kärnkraftsivrarna. Nu har kampen lett någonstans! För det är inte förrän en politiker sätter sig vid ett förhandlingsbord och diskuterar en fråga, som man kan nå resultat. Vi kan stå på barrikaderna hur mycket vi vill. Vi kan blogga hur mycket vi orkar. Vi kan fatta stämmobeslut efter stämmobeslut. Men ensamma som parti kan vi inte (än) fatta beslut i varken kärnkraftsfrågan eller någon annan fråga. Vi kan ju inte stå på status quo, stoppa huvudet i sanden och låta tiden rinna iväg för de gamla reaktorerna. Och om vi hade varit ensamt regerande parti hade vi inte kunnat fatta beslut om att avveckla kärnkraften på stört, för vi har en industri, ett näringsliv och hushåll som vi vill ta hänsyn till. Men nu har Mauds och Centerpartiets ideologiska ryggrad och brinnande engagemang givit resultat! När vi bygger ut alternativen, energieffektiviserar, förenklar vindkraftsbygge och slutar stötta kärnkraften med statliga medel kan vi också se att den konkurreras ut på sikt.

Centerpartiets femtioåriga engagemang i miljöfrågor har idag skrivit historia. Mål har satts upp. I samklang med EU:s. Och målen ska nås. En stor satsning på förnyelsebara energikällor har gjorts. Det hade man inte kommit fram till utan C. Det är tack vare alla miljökämpar. Tack vare det kärnkraftsmotstånd som har funnits. Tack vare stämmobeslut efter stämmobeslut. Det ska centerrörelsen ha cred för.
För frågor och svar se Lena Eks blogg.
Fler som skrivit: Muharrem, Federley, Gustav, Annie, Ankersjö, Jonny, Flanking, Johan, jag
Intressant: kärnkraft, centerpartiet, klimat, Maud Olofsson

Etiketter: , , , ,

3 Comments:

Blogger Emma Grön said...

http://emma-gron.blogspot.com/2009/02/de-sk-ekohumanisterna-hor-givetvis.html

Om centerpartiet, kärnkraften och det egentligt gröna.

lördag 7 februari 2009 kl. 19:14:00 CET  
Blogger Helen Törnqvist said...

Ja, nu var det ju så att Centerpartiet skrev sin första miljömotion 1963. Och äntligen kan vi i dagarna skriva historia genom att ta ett stort kliv framåt för miljörörelsen, nämligen att avsätta pengar till forskning och mål för energieffektivisering och förnyelsebara energikällor.

lördag 7 februari 2009 kl. 20:28:00 CET  
Blogger Mirou said...

Varje kilowattimme kärnenergi vi producerar skapar dödligt giftiga ämnen. Det vore oansvarigt om vi glömde bort det. Så länge ingen kan garantera en helt säker kärnkraft som är solidarisk bör vi således inte ha något sånt. Det är så oansvarigt att dumpa miljöproblem på kommande generationer. Man känner tyvärr inte igen centerpartiet i denna viktiga miljöfråga. Maud har tagit er alldeles för mycket åt höger!

tisdag 17 februari 2009 kl. 18:47:00 CET  

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter