söndag 21 september 2008

Från ord till handling om mångfald

Jag är stolt över att ha lagt min röst på Alliansen. Anledningen är den mångfalds- och integrationssatsning på två miljarder som regeringen gör. Att arbetslinjen gäller och att alla personer behövs och är resurser. Validering och kompletterande högskoleutbildning. Att utbildning och språket är nyckeln till framgång. Att valfrihet ska råda, men att information ska ges om var jobben finns. Att samtal om värdegrunden ska ske. Att insatser mot rasism och diskriminering förstärks.

Många av åtgärderna är förslag som också kom upp under den träff Aphram Melki och arbetsgruppen för integration i Stockholms län genomförde för två veckor sedan.

Sossarna påstår i SvD att insatserna fanns för två år sedan och togs bort vid maktskiftet. Det är väl lätt att säga. Ingen bekräftar eller dementerar detta.

Jag har tidigare skrivit om mångfald här, här, här, här, här, här, här, här och här.
Andra skriver också om förslaget: Ayla, Paul, Integrationsbloggen, Tema Asyl, Ann-Marie, Oscar Fredriksson.

Etiketter: ,

2 Comments:

Blogger Tobias Struck said...

Stolt över att regeringen höjer kraven på flyktingar och sänker dem för utomeuropeiska arbetskraftinvandrare? Stolt över att arbetsgivaravgifter har tagits bort för att anställa invandrare men inte infödda? Stolt över att invandrare men inte infödda får starta eget-bidrag? Stolt över att invandrare är överrepresenterade inom grov våldsbrottslighet med 400 % (BRÅ) men att detta negligeras av regeringen? Stolt över att migrationspolitiken har flyttats till EU? Stolt över att EU-kommisionen skriver 50 % av alla nya lagar i Sverige utan att ens pröva dem i ministerrådet? Stolt över att fattiga vita nu får stå sist i kön till arbete och bo bland kulturella främlingar som våldtar och rånar dem varje dag (kolla BRÅ:s statistik, detta är inte hets)? Stolt att de rikaste kommunerna tar in minst antal invandrare? Stolt att eliten driver fram denna politik genom att köpa politikerna med löften om konsultuppdrag och styrelseuppdrag vid de politiska karriärernas slut?

Javisst, Sverige behöver ju färska konsumenter och skattebetalare. Då ökas tillväxten utan att arbetarmakten och köpkraften ökar för folkflertalet. Det är ju bra för de rikaste, som då kan bli ännu rikare och skydda sig i sina gated communitys, herrgårdar och skärgårdsidyller.

Somna sött utan Gud, utan heder, utan folk och utan själ inatt. Här har du ännu en människa på jorden som har stängt sitt hjärta för din sort. Stövelslickare. New World Orders duktiga idiot.

måndag 22 september 2008 kl. 00:55:00 CEST  
Blogger Helen Törnqvist said...

Tack för din kommentar, Tobias. Jag är glad för att du lägger ned tid på att reagera trots att du har stängt ditt hjärta för mig och andra trädgårdsmästarungar (eller vilken sort menar du?). Jag förstår inte riktigt allt i din kommentar, men ska försöka förtydliga mig. Jag är stolt över att regeringen gör något för integrationen och mångfalden, så att våra nyaste svenskar kan komma in på arbetsmarknaden snabbt. Genom språk, utbildning, etableringssamtal osv. Hjälp till självhjälp, helt enkelt. Då kan föräldrarna hänga med i utvecklingen. Annars springer barnen förbi dem. En integrationssatsning står inte i motsats till att de arbetslösa infödda personerna måste få god kvalitet i samtal med arbetsförmedlare och jobbcoacher. Precis som alla barn i behov av särskilt stöd måste få stöd i skolan. Precis som alla som blir dömda för samma brott måste få samma straff. Men att vi måste jobba förebyggande med brottslighet så att vi får ett inkluderande samhälle, där inte folk inbillar sig att man bor med främlingar som våldtar och rånar en. Jag tycker absolut att det är ett värde i att en kommun är öppen och tar emot invandrare. Där måste jag påverka mina centerpartistiska kollegor i andra kommuner, precis som jag hoppas att moderaterna gör på sina håll.

måndag 22 september 2008 kl. 20:30:00 CEST  

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter